Чуйте целия запис може да чуете в прикачения звук горе   В

...
Чуйте целия запис може да чуете в прикачения звук горе  
В
Коментари Харесай

Радостин Василев разпространи целия 5-часов запис от Националния съвет на ПП

Чуйте целия запис може да чуете в прикачения тон горе  

В аудиото, което по-рано беше пуснато пред публицисти, гласове, за които се твърди, че са на Кирил Петков и Асен Василев разискват с сътрудниците си от партията назначения в службите, утвърдени от посолство, договорки с Урсула фон дер Лайен за заобикаляне на условията за Шенген и Еврозоната, както и по какъв начин да бъде съхранен имунитетът на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. 

По думите на Радостин Василев по време на срещата се е обсъждала " виртуалната коалиция с ГЕРБ ". Бившият министър председател Кирил Петков обяснявал по какъв начин сходно нещо не би трябвало да бъде показано като коалиция и че такова държавно управление сигурно ще " изпере " водача на ГЕРБ Бойко Борисов. В записа се чува и Асен Василев, който декларира, че " кабинет ще има, до момента в който Борисов се опасява от основния прокурор Иван Гешев ".

Според Василев Политическа партия е трябвало да бъдат единствената бариера пред ГЕРБ за домогване до властта. Но " този танц ще прерасне в прегръдка по ползи ".

" Политическа партия се интересуват от това непременно да употребяват изпълнителната власт с един милион оправдания - конституционната промяна е илюзия, вероятността да няма бюджет ", заяви Радостин Василев по време на конференцията и означи, че има задкулисие.

В разпространяването на записа от Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ съзряха опит да бъде провалено образуването на бъдещо ротационно държавно управление. 

Днес се потвърдиха нещата, за които през вчерашния ден ви предупредихме. Явно опцията да се образува постоянно държавно управление, което да реформира службите и да вкара България в Шенген, е основната причина за днешната офанзива, съобщи Кирил Петков на брифинг в Народно събрание.

Той уточни, че ще упорстват всеки един претендент, който ще предложат отпред на службите, да има чисто минало. Петков акцентира, че не са съгласували имена с посолства.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов назова протичащото се " нечистоплътност ".

" Човек да няма телефон на днешно време. Превърнахме се в страна на записите. Тук се връщам - мен ме записваха по тоалетни, по спални, по какво ли не. Изпадахте в телешки екстаз всички да коментирате. Във всяка правова страна нерегламентиран запис не се разяснява. Точка. Ако ви запише някой по коридорите какви неща си говорите, представете си какви публицисти ще станете, тъй като всеки си има мнение за нещо ", каза Бойко Борисов.

От своя страна Христо Иванов беше безапелационен, че не е водил такива диалози, за които се приказва в записа, и не може да ги интерпретира. 

" Ние сме обсъждали практиката на Екологичен потенциал за събаряне на имунитети, тъй че да има опция да се направи преценка по кое време става въпрос за практикуване на пълномощията на прокуратурата предвид на политическата обстановка с рекетьорски офанзиви или става въпрос за учредени претенции ", разяснява Иванов.

От Движение за права и свободи пък желаеха привикване на Велико национално заседание, защото " страната е в цялостен разпад - нищо не действа, а всеки записва всеки ". А от " Възраждане " оповестиха, че поради записа дават Кирил Петков и Асен Василев на основния прокурор Иван Гешев. 

От Има Такъв Народ, където до неотдавна Радостин Василев беше народен представител, обявиха, че " поради такива като Радостин Василев отстраниха качествени специалисти, персони, които към този момент не са част от нашата политическа групировка, с цел да сложат на напред във времето " един подобен отстъпник ".

" Истината става ясно и към този момент няма разногласия кой какъв е " , съобщи пред публицисти и ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов.

Депутатите от Има Такъв Народ дори изгледаха конференцията на Василев с пуканки и чипс.

Лидерът на Българска социалистическа партия не пожела да разяснява протичащото се със записите, само че упрекна за политическата обстановка в страната Бойко Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР